W kuchni tajskiej, czy szerzej – azjatyckiej, sosy są bazą wielu potraw. Bez nich trudno wyobrazić sobie aromatyczne curry czy pad thai. Czy sosy i pasty to rzeczywiście sekret tamtejszej kuchni? Zdecydowanie tak! Przekonasz się o tym sięgając po nasze produkty o smaku orzechowym, chili czy ostrygowym, które w kilka chwil przeniosą Cię w inny kulinarny świat.
Sosy kuchni azjatyckiej: chili, ostrygowy, orzechowy czy rybny?
Sojowy, rybny czy ostrygowy? Sos azjatycki ma różne oblicza, za każdym jednak razem zaskakuję głębią smaku. Oprócz najbardziej popularnych odmian, czyli przypraw ostrygowych czy rybnych dla klientów wyruszających w kulinarną podróż po Tajlandii przygotowaliśmy także sos tajski: orzechowy czy chili. Będą świetnym dodatkiem do wielu potraw i z pewnością oczarują gości zebranych przy stole.
Zrób curry z prawdziwego zdarzenia!
Jeśli chcesz poznawać sekrety azjatyckiej kuchni nie możesz zapomnieć o aromatycznych pastach! Tajska pasta curry, Tom Ka Lobo czy z tamaryndowca zaskakują idealnym połączeniem i balansem smaków: słodkiego, słonego, kwaśnego i pikantnego. Już niewielka ilość dodana do potrawy sprawi, że poczujesz, na czym polega fenomen dań rodem z Krainy Uśmiechu.