Cukier palmowy

6061.png
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 10,00 zł 12,50 zł 10.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Cukier palmowy - uzyskuje się go z palmy kokosowej lub daktylowej. Używany powszechnie w kuchniach południowoazjatyckich. Jest mniej słodki od tradycyjnego białego cukru, jest składnikiem większości tajskich curry, sosów i deserów. Można go stosować jako zdrowszy zamiennik cukru białego. Ma bardzo niski indeks glikemiczny dzięki czemu polecany jest diabetykom.

Przygotowanie: W opakowaniu znajdziemy 8 baryłek. Przed dodaniem do potrawy odkruszamy kawałek i rozdrabniamy, można rozgnieść w moździerzu.

Skład:

Kraj pochodzenia:
Tajlandia

Waga: 454g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl