Pasta Curry zielona LOBO
Opis
Pasta curry zielona - jest łagodniejszą odmianą zawierającą zieloną paprykę chili (ostrzejszą wersją jest czerwona). Tajska baza do sosu - dania curry. Wersja od firmy Lobo różni się dodatkiem pasty krewetkowej, która podkreśla jej smak. Pasta curry to utarte i wymieszane składniki aromatyczne i wyraziste, a dzięki chili również pikantne. Używa się ją jako bazę do sosu do potrawy curry.
Informacje dodatkowe: Produkt zawiera krewetki. Może zawierać śladowe ilości ryby - informacja dla alergików.
Przygotowanie: Podgrzewaj 1 szklankę mleczka kokosowego (250 ml) wraz z zawartością torebki. Mieszaj tak długo, aż na powierzchni pojawi się olej. Gotowy sos możemy dodać do ryżu bądź też możemy w nim udusić wybrane przez siebie produkty.
Skład: : Chili, trawa cytrynowa, czosnek, sól, szalotki, galangal, pasta krewetkowa (krewetki, sól), skórka z limonki kaffiru, korzeń kolendry, przyprawy.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Waga: 50g